Gymbres uborka-raita
Hozzvalk (2szemlyre):
- 1 kgyuborka
- 2 dkg friss gymbr
- 2 szl jhagyma
- 2 pohr joghurt
- 5 kvskanl citroml
- s
- rlt bors
- menta
- citroml
Elkszts:
Az uborkt s a gymbrt mosd meg, vgd kett, majd finom lyuk reszeln reszeld le. Az jhagymt vkonyan karikzd fel. A reszelt uborkt s gymbrt a hagymakarikkkal keverd el a joghurttal s a citromlvel, add hozz a mentt, a st s a borsot is. Legalbb egy rra tedd a htszekrnybe, hogy az zek sszerjenek!
Gymbres csirkemell mangmrtssal
Hozzvalk (2 szemlyre):
- 1 mang
- 2 evkanl citroml
- 1 doboz joghurt
- fl fej jgsalta
- 1 piros chilli paprika
- 30 dkg csirkemell
- 2 evkanl olaj
- s
Elkszts:
A mangt hmozd meg, a gymlcs hst vlaszd le a magrl, majd ntsd r a citromlevet. A mrtshoz a mang egyharmadt a joghurttal turmixold ssze. A saltaleveleket, miutn megmostad s lecsepegtetted, tpkedd apr darabokra. A chilit is mosd meg, magozd ki s vgd apr karikkra. A megmosott csirkemellet vgd apr cskokra. Serpenyben forrstsd fel az olajat, a hst s a paprikt, pirtsd 5 percig, majd szd meg. A csirkemellet a saltval s a maradk mangszeletekkel tlald, a mrtst kis tlkban knld.
Szlsalta
Hozzvalk (2szemlyre):
- 25 dkg kkszl
- 1 krte
- 1 alma
- 10 dkg juhsajt
- 2 kvskanl citroml
- 2 evkanl vz
- szerecsendi
- rlt fehrbors
Elksztse:
A szlt mosd meg, a szemeket vgd flbe. Mosd meg az almt s a krtt, majd magozd ki ket s vgd apr darabokra. A sajtot nyomkodd ssze egy villval, keverd hozz a citromlevet s a vizet, majd keverd ssze a borssal s a szerecsendival. Vgl keverd el a dresszinget a gymlcskkel!
Papayaital
Hozzvalk:
- fl papaya
- fl anansz
- svnyvz
Elkszts:
A papayt magozd ki, hmozd meg, vgd apr darabokra. Az ananszt is hmozd meg, majd vgd apr kockkra. Tedd ket a turmixgpbe, facsard ki a lime levt. Miutn sszeturmixoltad, ntsd fel svnyvzzel zls szerint! |