Gymbres uborka-raita 
Hozzvalk (2szemlyre): 
- 1 kgyuborka 
- 2 dkg friss gymbr 
- 2 szl jhagyma 
- 2 pohr joghurt 
- 5 kvskanl citroml 
- s 
- rlt bors 
- menta 
- citroml 
Elkszts: 
Az uborkt s a gymbrt mosd meg, vgd kett, majd finom lyuk reszeln reszeld le. Az jhagymt vkonyan karikzd fel. A reszelt uborkt s gymbrt a hagymakarikkkal keverd el a joghurttal s a citromlvel, add hozz a mentt, a st s a borsot is. Legalbb egy rra tedd a htszekrnybe, hogy az zek sszerjenek! 
 
Gymbres csirkemell mangmrtssal 
Hozzvalk (2 szemlyre): 
- 1 mang 
- 2 evkanl citroml 
- 1 doboz joghurt 
- fl fej jgsalta 
- 1 piros chilli paprika 
- 30 dkg csirkemell 
- 2 evkanl olaj 
- s 
Elkszts: 
A mangt hmozd meg, a gymlcs hst vlaszd le a magrl, majd ntsd r a citromlevet. A mrtshoz a mang egyharmadt a joghurttal turmixold ssze. A saltaleveleket, miutn megmostad s lecsepegtetted, tpkedd apr darabokra. A chilit is mosd meg, magozd ki s vgd apr karikkra. A megmosott csirkemellet vgd apr cskokra. Serpenyben forrstsd fel az olajat, a hst s a paprikt, pirtsd 5 percig, majd szd meg. A csirkemellet a saltval s a maradk mangszeletekkel tlald, a mrtst kis tlkban knld. 
 
Szlsalta 
Hozzvalk (2szemlyre): 
- 25 dkg kkszl 
- 1 krte 
- 1 alma 
- 10 dkg juhsajt 
- 2 kvskanl citroml 
- 2 evkanl vz 
- szerecsendi 
- rlt fehrbors 
Elksztse: 
A szlt mosd meg, a szemeket vgd flbe. Mosd meg az almt s a krtt, majd magozd ki ket s vgd apr darabokra. A sajtot nyomkodd ssze egy villval, keverd hozz a citromlevet s a vizet, majd keverd ssze a borssal s a szerecsendival. Vgl keverd el a dresszinget a gymlcskkel! 
 
Papayaital 
Hozzvalk: 
- fl papaya 
- fl anansz 
- svnyvz 
Elkszts: 
A papayt magozd ki, hmozd meg, vgd apr darabokra. Az ananszt is hmozd meg, majd vgd apr kockkra. Tedd ket a turmixgpbe, facsard ki a lime levt. Miutn sszeturmixoltad, ntsd fel svnyvzzel zls szerint!  |